Klättertorn, Bungy Rocket och trampoliner öppnar i Hammarby Sjöstad


Som en del i satsningen att utveckla Stockholm Hammarbybacken till en äventyrsarena året runt med rörelseglädje för fler, introduceras flera nya attraktioner till sommaren såsom klättertorn, Bungy Rocket och trampoliner. Redan till påsklovet går det dock att boka in ett äventyr i klätterparken och alla fjolårets nyheter är redo för ytterligare en säsong med öppning den 4 maj.

Hammarbybacken

Förra sommaren omvandlades Stockholms mest centrala skidbacke och SkiStars sjätte destination till en innovationshub med kittlande och uppskattade nyheter som SkiStars Klätterpark, SummerSki, Mountain Coaster och Moutain Tube. Nästa steg i utvecklingen är nu att erbjuda ännu fler aktiviteter och attraktioner.

LÄS OCKSÅ: Året-runt-satsning i Hammarbybacken

Hammarbybacken

– Nu fortsätter vi vår satsning på rörelseglädje och att få ännu fler att ha roligt och utmana sig själv, familjen, vännerna, klasskompisarna eller varför inte kollegorna med en heldag hos oss. Med nya Stockholm Hammarbybacken gör vi storstaden lite aktivare och roligare, för alla som letar efter minnesvärda upplevelser mitt i stan. Med satsningen hoppas vi att kunna bidra till att få fler människor i rörelse året runt och samtidigt njuta av Stockholms bästa utsikt, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

Här är alla sommarens nyheter hos SkiStar Stockholm Hammarbybacken:

Hammarbybacken

Bungy Rocket: Få en ordentlig kick av vår nya Bungy Rocket där du från toppen av Hammarbybacken skjuts ca 15 meter upp i luften. Utsikten är fantastisk – om du vågar hålla ögonen öppna! Det är en omvänd variant av bungyjump där du startar på marken och skjuts mot himlen som en katapult med hjälp av kraftiga gummiband. Från 7 år.

Klättertorn: Utmana dig själv eller någon annan och se hur högt du kan klättra på vårt 8 meter höga klättertorn. Det finns olika grader på klätterväggarna och klättertornet erbjuder totalt åtta olika leder. Från 7 år.

Trampoliner: Studsa svindlande högt på någon av våra fyra trampoliner. Här sitter du säkert i en sele med gummiband och kan göra tricks och volter du tidigare bara drömt om. På våra trampoliner, även kallade Bungy Trampolin, kan du testa allt det du önskar att du vågade på en vanlig studsmatta. Från 3 år.

De tre nyheterna planeras att öppna under sommaren 2023.

Boka klätterparken till påsklovet eller kick-offen med kollegorna

Redan den 10 april öppnar klätterparken igen för säsongen och den 4 maj förra årets nyheter Mountain Coaster, Moutain Tube och SummerSki. Förbokning av klätterparken krävs och du köper biljetter samt bokar enkelt och smidigt alla aktiviteter i SkiStars app eller via skistar.com. Vintersäsongen och skidåkningen på snö stängde den 23 mars.

Mer om Stockholm Hammarbybacken


Andra läste också