BAK Café Öppnar i Sthlm 02: En Ny Smakupplevelse i Hammarby Sjöstad


I takt med att Sthlm 02 välkomnar sina första hyresgäster öppnar också BAK ett nytt café på Hammarby Allé 14. Detta initiativ sätter en ny standard för bakverk och fika i Hammarby Sjöstad.

BAK, det välkända bageriet som redan lockar en bred publik till sitt fik i Kastanjegården i Hökarängen, expanderar nu till Hammarby Sjöstad. Med över 30 bagare och konditorer, inklusive Conrad Tyrsén som har varit delaktig i att skapa desserten för Nobelfesten, är BAK känt för sina högkvalitativa bakverk och nybakat bröd som levereras över hela Stockholm året om. Deras produkter, tillverkade av ekologiskt odlade råvaror och helt skapade för hand, är en uppskattad del av Stockholms matscen.

Genom etableringen av BAK Café får både boende och arbetande i Hammarby Sjöstad möjligheten att njuta av ett brett utbud av både salta och söta bakverk.

Sthlm 02 i Hammarby Sjöstad

”Sthlm 02 har noggrant sökt efter den perfekta aktören för vår yta. BAK kommer att tillföra det där ’lilla extra’ till både fastigheten, Hammarby Sjöstad och hela Sthlm New,” säger Sofie Hjort, projektchef på Skanska Fastigheter.

BAK

Vad karakteriserar BAK och vilka värderingar ligger till grund för deras bakverk?

BAK är inte bara ett vanligt bageri – det är en familj med en passion för bakning och en stark förankring i hantverket. Genom att fokusera på både salta och söta bröd, tillverka desserter och baka tårtor, strävar de efter att erbjuda en mångsidig upplevelse för sina kunder. Vad som verkligen utmärker BAK är deras dedikation till kvalitet och tradition. Deras surdegsbröd får jäsa långsamt och bakas för hand i stenugn, vilket ger en unik smakprofil och konsistens. För BAK är naturen och råvarorna centrala i deras arbete, och de betonar vikten av nära samarbete med bönder och leverantörer för att säkerställa bästa möjliga produkter. Den drivande kraften bakom BAK är nyfikenhet och stolthet i sitt hantverk, vilket genomsyrar varje produkt de skapar. Under ledning av Conrad Tyrsén är BAK en bagarfamilj med en djup kunskap och stora visioner för framtiden.

Sthlm 02 utgör en del av Skanskas storskaliga satsning, Sthlm New Creative Business Spaces, som inkluderar sju kontorsbyggnader i Hammarby Sjöstad. Belägen längs Hammarby Allé, erbjuder fastighetens första etapp en total yta på 7 450 kvm fördelat över sju våningsplan.

Text: Charlotte Lindmark – Sjöstadsbladet


Andra läste också