Asiatisk Ginkrog med Ginbarer öppnar i Hammarby Sjöstad


En ny gastronomisk destination berikar Hammarby Sjöstad med spännande smakkombinationer och mixologikonst. Copper Club Distillery & Asian Bistro slår upp sina dörrar på Heliosgången 18 och bjuder in till en upplevelse av asiatisk fusionmat och kreativa ginbaserade drycker.

Bakom det senaste tillskottet till Hammarby Sjöstads Sjöstadskarta står Sonesson & Partner AB, företaget bakom den populära restaurangen ThaiBoat. Copper Club Distillery, grundat av mat- och ginälskaren Benny Sonesson, är resultatet av en inspirerande kväll i Bangkok och ett besök på den legendariska ”Iron Balls Distillery” år 2017.

LÄS OCKSÅ: Thaiboats nya igloos på plats

”Med Copper Club vill vi bidra till att stärka Sjöstadens plats på Stockholms gastronomiska karta. Jag visste från första stund att jag måste skapa min egen version av detta i Hammarby Sjöstad,” säger Benny Sonesson, grundare.

Restaurangen planerar att erbjuda både lunch- och middagsalternativ och förväntas ha premiär under februari månad. Läs mer på deras hemsida

Den aktuella fastigheten, belägen på Godsvagnen 9, ägs av Castellum. Tidigare hyste fastigheten ett bussgarage och nu erbjuds longstay-boenden bland annat. Tidigare ägdes fastigheten av Djurgårdsstadens Fastigheter innan den såldes till Kungsleden. Med totalt 8 300 kvadratmeter lokalyta bidrar fastigheten till mångfalden och dynamiken i området.

Text: Charlotte Lindmark – Butiksnytt


Andra läste också