Prime Burger blir Bastard Burgers


Bastard Burgers, som i fredags presenterade förvärvet av Grilleriet Burgers, presenterar nu ytterligare ett stort förvärv. Den norrländska burgarkedjan står nu som nya ägare av Prime Burger och sex restauranger i Stockholm.

Det händer mycket i burgarvärlden och nu är det Stockholm som står inför förändring. Bastard Burgers köper Prime Burgers, som har varit verksamma sedan 2013, och utökar därmed med sex restauranger i Stockholm.

Simon Wanler & Anton Issa

– Det känns riktigt bra att sälja till Bastard Burgers! Vi har haft en bra dialog och beslutet känns helt rätt. Vi lämnar över restaurangerna och medarbetarna i väldigt trygga händer, säger Anton Issa, delägare av Prime Burger.  

Nu påbörjas ombyggnationerna för att få in Bastard Burgers koncept och utbud i restaurangerna. I slutet av februari väntas de första restaurangerna vara redo att servera Bastard-burgare och i början av mars ska alla restauranger vara iordningställda.

Simon Wanler, vd på Bastard Burgers

– Det är känns oerhört roligt! Dialogen med Prime Burger har varit riktigt bra och vi ser fram emot att komma i gång så snart som möjligt. Vi är måna om att det blir en naturlig och positiv övergång för såväl stammisar som medarbetare, så man kommer fortfarande känna igen en del Prime-detaljer i restaurangerna, säger Simon Wanler, vd på Bastard Burgers.

Förvärvet innefattar de sex restaurangerna i Birkastan, Gullmarsplan, Kungsholmen, Sjöstaden, Södermalm och Östermalm. City-restaurangen på Holländargatan omfattas inte av förvärvet.

– Vi växer oss starkare i Stockholm, vilket känns helt rätt. Under våren hoppas vi kunna presentera ytterligare etableringar och vi ser fram emot att öppna i Västermalmsgallerian, på Folkungagatan och på Värmdö inom kort, säger Simon Wanler.


Andra läste också