Familjevänlig SkyBrunch i Hammarby Sjöstad: Njut av mat och utsikt med fri ”nanny”


För barnfamiljer kan det vara en utmaning att hitta restauranger som passar både vuxna och barn. Många avstår från restaurangbesök på grund av rädslan för att barnen ska bli rastlösa och uttråkade. På Sjöstaden Skybar i Hammarby Sjöstad har de tagit ett unikt steg för att välkomna familjer genom att erbjuda en speciell SkyBrunch-upplevelse med fri ”nanny” och ett dedikerat pysselrum för barn mellan 3 och 10 år.

Sjöstaden Skybar, Della Dufour. Foto: Joakim Johansson

Att hitta restauranger som välkomnar barn är inte alltid lätt, men på Sjöstaden Skybar är familjerna varmt välkomna till deras SkyBrunch-upplevelse. Här serveras helgbruncher i en vacker designmiljö, 102 meter över marken, med en hisnande utsikt över Hammarby Sjöstad och Stockholm. Det som gör restaurangen unik är dess fokus på att vara barnvänlig, med en restaurang-nanny och ett speciellt pysselrum för de yngsta gästerna.

Dan Darmetko, Front of House Manager på Sjöstaden Skybar, förklarar: ”Vi är en skybar och designkrog, men försöker vara så barn- och familjevänliga vi kan. På helgerna, vid SkyBrunch, har vi alltid en restaurang-nanny på plats och ett pysselrum. Här kan barnen leka, rita, spela spel och se på film tillsammans i ett eget chambre séparée för de yngsta. Nannyn ger barnen uppmärksamhet, hjälper dem med olika pyssel och har översikt. Vi tänker att om barnen mår bra så mår föräldrarna också bra.”

Sjöstaden Skybar. Foto: Joakim Johansson

Utöver den dedikerade nannyn och det mysiga pysselrummet, erbjuder restaurangen även en speciell barnmeny med populära rätter och färgglada Kids-cocktails. För dem som vill dela matupplevelsen med familjen finns även en Sharing-meny med små och stora rätter. Restaurangen har även skapat färdiga SkyBrunch-paket, både vegetariska och med kött och fisk.

Sjöstaden Skybar, Della Dufour. Foto: Joakim Johansson

Pysselrummet är bemannat av Della Dufour, 21 år, som berättar: ”I vanliga fall arbetar jag som barnvakt åt en enskild familj, men jag jobbar även som restaurang-nanny på Sjöstaden Skybar. Här finns massor av kul och kreativa saker att göra så barnen brukar stanna ganska länge i pysselrummet. Det märks att de gillar att det finns något som är skapat enbart för dem och att restaurangen inte bara är ett vuxenställe. Min roll är att se till att de har det bra medan föräldrarna njuter av brunchen i lugn och ro.”

Sjöstaden Skybar. Foto: Joakim Johansson

Josefina Berggren, från företaget Nanny by Tellus, tillägger: ”Familjer har behov av att njuta och känna harmoni tillsammans även på en restaurang. Ibland behöver föräldrar unna sig något speciellt och då kan det vara skönt med en restaurang-nanny som avlastar – om än bara för en liten stund. Det kan vara guld värt med lite extra andrum för pressade småbarnsföräldrar.”

Sjöstaden Skybars familjevänliga SkyBrunch är öppen året runt, lördagar och söndagar kl 12-15 (pysselrum + nanny är öppet till kl 16). Under sommarmånaderna juli-augusti har SkyBrunchen uppehåll.

Besök Sjöstaden Skybar för en familjevänlig upplevelse med fantastisk utsikt och välkomnande atmosfär. Bordsbokning och mer info: www.sjostadenskybar.se/skybrunch

Text: Charlotte Lindmark – Sjöstadsbladet


Andra läste också