SCHYSTA DAGAR 18-19 AUGUSTI


Välkomna till två intensiva dagar med en rad aktiviteter (fredag klockan 11-17 och lördag klockan 11-19) som riktar sig till hela familjen. Erbjudna aktiviteter inkluderar gaming, sport, framstående profiler och musik, med en stark betoning på inkludering, självkänsla, självförtroende och hälsa.

”Upptäck Häftiga Höjdpunkter på SCHYSTA DAGAR den 18-19 Augusti i Globen Shopping!”

Barn och ungdomar kommer att mötas i olika sammanhang såsom gaming, idrott och musik, där de får uppleva både framgångar och utmaningar. Vårt mål är att visa båda sidor, att ge en inblick i inspirerande aktiviteter med en livlig och energisk atmosfär. Samtidigt är vi engagerade i att demonstrera hur organisationerna arbetar med inkludering och tillhandahåller stödjande resurser.

Under dessa dagar kommer några av Sveriges främsta forum inom dessa områden att besöka Globen Shopping för att presentera sina verksamheter och hur de strävar efter att skapa en positiv upplevelse för alla deltagare.

Utöver de medverkande som listas nedan, kan du också förvänta dig:

  • En tävling där du har chansen att vinna biljetter till Lalehs konsert på Tele2 den 19 augusti.
  • Professionella ansiktsmålare och ballongkonstnärer.
  • Fyra stationer med klassiska Nintendo Time-spel.
  • En RC Bilbana med tidtagning.

Så markera datumet den 18-19 augusti i din kalender och ses där!

(En detaljerad tidsschema kommer snart.)

SKILLS ACADEMY – FOTBOLL
Upplev Skills Academys specialbyggda fotbollsarena och TOCA Touch, där du kan utforska den senaste tekniken för att förbättra dina fotbollsfärdigheter och speluppfattning. På plats kommer du att träffa välkända fotbollsprofiler som delar med sig av tips och kanske tar en selfie med dig. Skills Academys uppdrag är att dramatiskt förbättra tekniken, prestationen och engagemanget hos alla fotbollsspelare, oavsett kön eller ålder. Genom att använda den senaste tekniken strävar Skills Academy efter att framsteg inom uppfattning, teknik, fysik och spelstrategi ska bli standarden för hur man tränar de grundläggande fotbollsfärdigheterna inom världens största sport.

https://www.skillsacademy.se/

SPACE Popup av Bitskins – GAMING
Under fyra dagar flyttar SPACE Gaming in i Globen Shopping och blir en del av de Schysta Dagarna 17–20 augusti. Du har möjlighet att testa PWR’s racing simulator i världsklass, tävla om bästa tiden och vinna veckopass på SPACE Gaming. Dessutom kan du visa upp dina siktfärdigheter i vår King of the Hill-turnering, presenterad av Bitskins. SPACE kommer att skapa en modern och häftig gamingmiljö där du är välkommen att spela, träffa vänner, få information om kommande evenemang och mycket mer.

Gaming

SPACE Gaming är världens största gamingcenter och har lokaler vid Sergels torg. De erbjuder möjligheter för gaming, programmeringskurser, VR-upplevelser och konserter. SPACE har alltid värdar på plats för att säkerställa en trygg miljö för barnen. Medvetna om utmaningarna med exkludering inom gamingvärlden driver SPACE projektet ”Trygg bakom skärm” som syftar till att öka medvetenheten om och hanteringen av en positiv atmosfär i gaming.

GAMINGPODDEN – 2 x LIVESÄNDNING 19 AUGUSTI
Gamingpodden, som namnet antyder, är en podcast om gaming! Varje vecka går de igenom nyheter och spännande inslag från gamingvärlden. Nu kommer de till Globen Shopping för inte bara en, utan två live-sändningar, exklusivt för oss. De kommer att diskutera olika spel och främst betona vikten av en sund gamingmiljö, fri från negativitet, kränkningar och andra negativa inslag.

GamingPodden

DANSHUSET ENSKEDE
Vi anser att dans är något som passar alla. Här betonas dansglädje, kvalitet och trygghet. Dans är en fantastisk träning för både hjärta och hjärna, där du lär känna din kropp samtidigt som du utvecklar smidighet och självförtroende. Danshuset Enskeede tar med sig en grupp energiska ungdomar till shoppingområdet, där de kommer att utföra olika dansstilar på olika och kanske till och med utmanande platser. Danshuset erbjuder dansundervisning för dem som har dans som hobby samt för dem som vill satsa på en danskarriär. Flera av skolans elever har gått vidare till högre yrkesutbildningar och arbetar nu som professionella dansare eller danspedagoger.

Danshuset

BRIS – BARNENS RÄTT I SAMHÄLLET
BRIS är en organisation som fokuserar på barns rättigheter genom att stödja barn utifrån deras behov, mobilisera samhället och påverka beslutsfattare genom att låta barns röster bli hörda. BRIS kommer att vara närvarande under båda dagarna, där de kommer att informera om olika sätt och kanaler genom vilka både föräldrar och barn kan få stöd. Utöver informationen kommer de även att skapa en kreativ yta med pyssel och aktiviteter för barnen.

Bris – Barnens Rätt i Samhället

HAMMARBY HOCKEY / HAMMARBY BOXNING
Hammarby kommer att presentera sin verksamhet, anordna tävlingar och kanske bjuda in några kända profiler inom Hammarby. Mer information om namn och tidpunkter kommer snart.

QUALITY HOTEL GLOBE
År 2022 introducerades Room For Gaming på Quality Hotel Globe – fem dedikerade gamingrum, de första i sitt slag i Norden. Dessa rum är utrustade med datorer och all teknik som krävs för livestream.

Text: Jonny Bothin


Andra läste också