Lär dig mer om löner i iGaming-branschen


Vilken typ av arbete du jobbar beror oftast på att du vill tjäna pengar för att kunna betala nödvändiga utgifter såsom hyra, mat och avbetalningar. Du kanske har turen att kunna spara pengar för att ha som en backup eller vill uppfylla din drömsemester. Var och en har sina ok att bära som lönen går till. Men om du leker med tanken att få jobba med något som du verkligen brinner för och på köpet få en lön som du verkligen är nöjd med.

Inom iGaming-branschen så kan det vara stora lönegap, men det är egentligen inte så konstigt. För det är många faktorer som påverkar varje individs lön. Dock är det alltid du som i slutändan avgör om du anser vad du får i lönekuvertet är värt mödan eller inte. Nu kommer vi lyfta fram faktorer. Som påverkar din lön på ett eller annat sätt.

  • Företagets storlek och lokalisering – beroende på vart företaget är lokaliserat, så har det en stor betydelse för hur mycket du får i lön. För lokalhyran och andra utgifter som ett företag har och hur många anställda är faktorer som påverkar lönebilden.  
  • Typ av befattning – lönen utgår alltid ifrån vilken typ av arbete som efterfrågas. Är det ett arbete som inte kräver någon speciell utbildning är lönen lägre. Har du en gedigen utbildning som spelutvecklare och dylikt. Kommer din lön att bli högre. Dock kan du alltid försöka löneförhandla och förhöra dig om det finns några möjligheter att stiga i graderna så att säga.  
  • Nivå på erfarenhet – även inom en viss yrkesgrupp kan lönerna skilja sig åt. Det hänger ihop med att vi alla har olika mycket erfarenhet. Dock så har du alltid en ingångslön. När du väl har fått mer kunskap. Så har du möjligheten att begära en lön som är högre.
  • Färdigheter och kvalifikationer – det är inte alltid vilken utbildning du har som påverkar lönebilden. Har du vissa färdigheter och kvalifikationer som arbetsgivaren efterfrågar. Kan dessa ha inflytande på vilken lön du får. 
  • Företagets resultat – går ett företag bra och går med plus. Då är det större chanser till att din lön kan bli högre. För indirekt så ha du påverkat resultatet för företaget. Det blir deras sätt att uppskatta dina insatser.

Med det sagt finns det tips för att förbättra lönevillkoren som är universella. Du behöver framför allt behöver du fokusera på de rätta sakerna i arbetet. För att sedan utföra dina arbetsuppgifter på ett tillfredställande sätt. Du kan också ta mer ansvar och få fler uppgifter att jobba med. Det gäller att vara tillmötesgående och lyhörd. Ett gott råd är att innan du ska sätta dig i ett lönesamtal. Är att du skriver ner saker du är bra på och vad du tillför företaget. Det finns chefer som inte riktigt vad arbetstagare bidrar med till företaget.

En sak som är bra att tänka på. Är att du inte ska jämföra dig med andra. Vi alla är unika och är bra på olika saker. Därför kan det vara bra att bara koncentrera dig på dig själv, för att se vad du kan göra för att få en högre lön. I slutändan är det dock bara du som kan avgöra vilken lön som passar dig bäst, men var inte rädd för att ställa krav. Eller fråga vad du kan göra för att få mer i lönekuvertet.

Du vill börja arbeta inom iGaming-branschen och bidra till att förbättra onlineupplevelsen när du spelar på casinon. Så finns det flera olika yrkesgrupper att välja mellan. Du kanske inte ens behöver en utbildning, utan klarar dig med de meriter som du redan har. Något som är bra att veta. Är att det finns utbildningar inom det olika yrkesgrupperna som du kan gå. Vill du exempelvis bli spelutvecklare. Har du möjligheten att välja mellan flera olika utbildningar i Sverige och utomlands. 

Fördelen är att Sverige faktiskt ligger före med utbildningar och liknande inom iGaming och IT. Utbildningarna är av god kvalitet och är oftast efterfrågade av arbetsgivare. Har du en utbildning, lär du få en högre lön. Dock så påverkar även dina övriga kvalifikationer och erfarenheter lönebilden. Läs genom arbetsbeskrivningen ordentligt innan du söker ett jobb.


Andra läste också