Skanska hyr ut 2 250 kvm i Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad


Tre ytterligare organisationer väljer 27-våningsskrapan Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad som bas för sin framtida utveckling.

Det är den internationella bitumen- och specialoljeproducenten Nynas, det kooperativa bostadsbolaget Riksbyggen och WAADE, projektledare inom samhällsbyggnad, som tecknat nya hyresavtal.

LÄS OCKSÅ: Skanska hyr ut 2 500 kvadratmeter i Sthlm 04

Nynas byter efter över 30 år på nuvarande adress i Johanneshov från ca 3 000 kvadratmeter till ca 760 kvadratmeter på delar av plan 26. Förutom att ge stöd för ett mer öppet och flexibelt arbetssätt bjuder lokalen på en makalös utsikt över stora delar av södra Stockholm.

Riksbyggen flyttar sitt marknadsområdeskontor Stockholm från en lokal i närområdet till drygt 1 100 kvadratmeter plan 22 i Sthlm 01:

– Vi trivs i Hammarby Sjöstad och har tillsammans med Skanska skapat en lösning som mer än halverar vår kontorsyta och drar nytta av husets möjligheter att dela vissa funktioner, till exempel mötesrum som kan bokas efter behov och smarta och attraktiva lösningar för cykelpendlare. Vi minskar därmed vårt klimatavtryck i flera dimensioner, säger Maria Söderberg, marknadsområdeschef fastighetsförvaltning Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Nytt landmärke i Hammarby Sjöstad visar vägen med högsta miljöcertifiering

WAADE´s flytt går från Mosebacke Torg på Södermalm till ca 360 kvadratmeter på plan 16 med utsikt mot Södermalm och den glittrande Årstaviken.

– Vi växer och behövde hitta en plats för vår nya vardag tillsammans. Här hittade vi väldesignade lokaler med bra service som stöttar medarbetarna att samverka på ett effektivt och inspirerande sätt. Att för oss som samhällsbyggare dessutom sitta mitt i ett av Stockholms mest expansiva områden är så klart lite extra spännande, säger Johanna Ekstedt, ledare i Waade.

I och med uthyrningarna är nästan 90% av ytorna i Sthlm 01 uthyrda. Fastigheten ingår sedan den 1 december 2022 i Skanskas egenägda fastighetsportfölj tillsammans med de egenutvecklade kontorsfastigheterna Epic och Aqua i Malmö.


Andra läste också