Vi besökte Texas Longhorn


Menyn är späckad med läckerbitar där basen är träkolsgrillade kötträtter med Texas Longhorns egen steaksauce. Här serveras öl och margaritas i frysta glas.

TEXT: Matpatrullen FOTO: Fotografernas Bildbyrå

Uppslag i Hammarby Sjöstads lokaltidning Sjöstadsbladet.

Till Texas Longhorn går man till för god mat och en avslappnad miljö. Antingen med med familjen, kompisgänget eller kollegorna. Här kan man komma som man vill, och känna sig precis som hemma. Lokalen andas den amerikanska södern, med inslag från den gamla vilda västern. Plus är de stora fönsterna, som bjuder in vattnet utanför. Minus svårt med parkeringsplats.

Personalen är trevlig det märks att de verkligen trivs på sitt jobb. Stämningen är hela tiden på topp, även när stressen infinner sig. De tar väl hand om dig, och är noga med att maten som du nyss beställt in – är bra.

Konceptet
Texas Longhorns koncept riktar in sig på mat och dryck. Texas Longhorn menar på att “man ska kunna komma och gå som man vill”. På helgerna är stängningsdags redan 21-22, vilket är synd, hade kunnat vara ett alternativ till barhäng i sjöstan.

Läget
Intill vattnet i det svarta huset på Kryssargatan 2, bredvid Hammarby kaj, för att vara precis. Kan läget vara bättre? Knappast! Här har Texas Longhorn funnit ett perfekt ställe.

”Köttets kärna var röd, men inte blodig. Köttkniven som jag höll i min hand skar fint igenom köttet…”

Maten
Det är den här punkten som nog de flesta nog väntat på. Givetvis testade vi maten. Vi beställde in en förrätt i form av stora räkor, serverades med avokado ovanpå en sallad och husets cocktailsås (Pris 129:-). Till huvudrätt blev det en ryggbiff på 200 gram som serverades med pommes (Pris 265:-), även kallad Striploin steak, på Texas Longhorns vis. Sist men inte minst avslutade vi med en hot sundae. Vaniljglassen serverades med en het choklad-fudge med grädde och rostade mandlar. (Pris 79:-)

Förrätt; Texas shrimp cocktail:
Vi är överens om att räkorna var både fräscha, stora och smakade “mycket bra”. En av testarna uppskattade att räkorna var miljömärkta och själv gillade jag avokadon som toppade salladen. Smakerna ringlade i LAGOM mängd över rätten.

Huvudrätt; Striploin steak och Hamburgare:
En av testarna tyckte att köttet var för “rött” för sin smak. Jag höll inte med, och uppskattade att köttets kärna var röd, men inte blodig. Köttkniven som jag höll i min hand skar fint igenom köttet. Hamburgaren var helt perfekt.

Pommes frites uppskattades.

Såser;
Chipotle dip, jalapeno cheese sauce, och garlic butter: Chipotle dippen får högst betyg, då den har lite “sting” i sig. Jag tycke att jalapeno cheese sauce blir godare ju mer den smakas av. Vitlökssmöret är inget märkvärdigt.

Dessert;
Hot fudge sundae: När sista testet skulle utföras, återstod endast desserten kvar. En bägare fylld med glass, grädde, choklad, körsbär på toppen samt rostad hackad mandel. Jag var “proppmätt”, och försäkrade mig om att jag endast skulle ta två tuggor. Två tuggar blev genast två tuggor till – ock så fortsatte det till att hela glassbägaren var slut.


Andra läste också