Tareq Taylor Presenterar: En Smakresa genom Sydamerika på Sjöstaden Skybar


Årets inledning på Sjöstadsgruppen kommer med en gastronomisk höjdpunkt signerad Tareq Taylor. Den välkände kocken tar plats på Sjöstaden Skybar i Hammarby Sjöstad den 7-8 februari 2024 med temat ”Tareq Taylors Sydamerikanska Dagar”, en exklusiv 4-rätters meny som tar gästerna med på en kulinarisk resa över Atlanten till Sydamerikas rika matkulturer.

Tareq Taylor Foto Joakim Johansson

I sin nya roll som matinspiratör inom Sjöstadsgruppen har Tareq Taylor arbetat tillsammans med kockarna Oskar Karlsson och Joakim Scott för att skapa en meny som förkroppsligar den sydamerikanska matens enkelhet, färgrikedom och rika smaker.

LÄS OCKSÅ: Tareq Taylor Inleder Smakfullt Samarbete med Sjöstadsgruppen i Hammarby Sjöstad

Foto Joakim Johansson

”Sydamerikansk mat står för tydliga och oblyga smaker. Den här 4-rätters menyn är tänkt som en smakresa där vi börjar i Peru med en het och fräsch fingermat-ceviche för att sedan gå vidare via rökt tupp med inspiration från Chile och grillad Picanha från Argentina. Som dessert blir det bananbröd med klassiska sydamerikanska tillbehör såsom tonkaglass, choklad, mango och en rökig dulce de leche,” förklarar Tareq Taylor.

Foto Joakim Johansson

”Tareq Taylors Sydamerikanska Dagar” pågår endast under en begränsad tid den 7-8 februari, men Tareq har redan planer på att utveckla fler signerade menyer för Sjöstadsgruppen under 2024. Parallellt med det sydamerikanska temat på Sjöstaden Skybar har han även skapat en 2-rätters kvartersmeny på Restaurang Göteborg, vilken kommer att finnas tillgänglig fram till påsk.

Sjöstaden Skybar i Hammarby Sjöstad

”Sjöstaden Skybar finns på Hammarby allé 12B i Hammarby Sjöstad i Stockholm. ”Tareq Taylors Sydamerikanska Dagar” innehåller en 4-rätters meny för 695 kr och serveras endast kvällstid den 7-8 februari. Boka bord här: www.sjostadenskybar.se Bokningen är öppen från 25/1.

Foto Joakim Johansson

Restaurang Göteborg finns på Midskeppsgatan 31 i Hammarby Sjöstad i Stockholm. En 2-rätters kvartersmeny kostar 295 kr och finns från och med den 6/2 och fram till påsk. Boka bord här: www.restauranggoteborg.se

Text: Charlotte Lindmark – Sjöstadsbladet


Andra läste också