Circle K vinner pris för teknologin bakom Blippa bilen


Circle K har vunnit NACS European Convenience Retail Technology Award för teknologin bakom betaltjänsten Blippa bilen meddelar man idag via ett pressmeddelande. Priset, som sponsras av Gilbarco Veeder-Root tillkännagavs den 1 juni på NACS Convenience Summit. Circle K Sverige är först i världen med att introducera teknologin i stor skala, på hela kedjan. Tjänsten möjliggör en helt automatiserad betalning för tankningVia en app i mobilen och ett smart system på stationerna kan kunden kliva rakt ur bilen och börja tanka direkt.

”Vi är väldigt glada att meddela Circle K som vinnare av årets NACS European Convenience Retail Technology Award. Lanseringen av deras innovativa och helt automatiserade teknologi är inte bara ett betydelsefullt tillfälle för branschen, särskilt i ljuset av utökad säkerhet kopplat till COVID-19, utan också för bilisterna som har ökade förväntningar på säker, sömlös och uppkopplad mobilitet” säger Jason Lund, European managing director på Gilbarco Veeder-Root.

För att blippa bilen behöver kunden, efter att ha registrerat sig i Circle K Easy Fuel-appen, helt enkelt bara köra in på stationen och genom deras teknologi känns registreringsnumret igen och pumpen öppnas. Betalningen sker helt automatiserat.

– På Circle K är vi stolta över att leverera det vi vet att våra kunder uppskattar. Stort fokus styr mot att göra det snabbt och enkelt. Genom att lansera möjligheten att betala med registreringsnumret möter vi kundernas efterfrågan och vi kommer att fortsätta förenkla och förbättra kundupplevelsen när vi differentierar vårt drivmedelsutbud säger Hans-Olav Høidahl, Executive Vice President Europe på Circle K.


Andra läste också