Skanska säljer Sthlm 04 i Stockholm för 830 miljoner till egen portfölj


Skanska avyttrar kontorshuset Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad för 830 miljoner kronor till sin egen portfölj av förvaltningsfastigheter. Med en total uthyrningsbar yta på cirka 12,400 kvadratmeter färdigställdes fastigheten 2020 och är för närvarande uthyrd till omkring 90 procent.

Bland de befintliga hyresgästerna märks Universitetskanslersämbetet, Samhall, Nabo och Utbetalningsmyndigheten.

Den aktuella transaktionen är den fjärde med Skanska Förvaltningsfastigheter som motpart. Bolaget strävar efter att bygga upp en långsiktig portfölj med högkvalitativa, klimatsmarta och hälsosamma kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Sthlm 04 är certifierat enligt LEEDs högsta nivå, Platinum, vilket är en global tredjepartscertifiering för miljövänlig design, konstruktion, drift och underhåll. Byggnadens energiförbrukning försörjs med solenergi från en off-sitelösning utanför elcertifikatmarknaden.

Skanska Fastigheter Stockholm har utvecklat Sthlm 04 som en del av området Sthlm New Creative Business Spaces. Med ytterligare en kontorsfastighet, Sthlm 02 Studion, under uppförande och planer för Sthlm 05 och Sthlm 06, förväntas området skapa närmare 10,000 nya arbetsplatser och binda samman Hammarby Sjöstad, Gullmarsplan och Södermalm. År 2030 planeras dessutom en ny tunnelbanestation mitt i området.

Text: Redaktionen – Sjöstadsbladet


Andra läste också