Skottlossning i Hammarby Sjöstad


Skottlossning har inträffat mot en lägenhet på Kryssargatan i Hammarby Sjöstad, vilket resulterat i en omfattande polisinsats. En person har gripits enligt tidningen Aftonbladet.

Tungt beväpnad polis på plats i Hammarby Sjöstad
Skottlossning i Hammarby Sjöstad

Skottlossning på Kryssargatan i Hammarby Sjöstad
Flera skott avfyrades mot en lägenhetsdörr i Hammarby Sjöstad vid 22-tiden, vilket resulterade i en omfattande polisinsats. Vittnesmål uppger att tungt beväpnad polis kom till platsen. Polisen har bekräftat att flera patruller, inklusive insatsstyrkan, är involverade i insatsen. En man är gripen. Artikeln uppdateras.

Skottlossning i Hammarby Sjöstad

”De har omringat hela stället,” bekräftar ett ögonvittne när det intensiva polisarbetet fortskrider. Polisens presstalesperson Nadya Norton rapporterar att skottlossningen riktades mot en lägenhet i Hammarby Sjöstad där flera personer befann sig, men ingen har rapporterats skadad.

Skottlossning i Hammarby Sjöstad

Polisens närvaro är framträdande, men detaljer kring deras operationer hålls under tystnad. ”Jag kommer inte gå in på exakt vad vi gör. Det pågår ett utredningsarbete,” meddelar Norton.

LÄS MER: Blåljus i Hammarby Sjöstad

Polis stoppar fortkörare

Frågor om eventuella gripanden besvaras inte av polisen, som fortsätter att behandla händelsen som ett mordförsök.

Enligt tidningen Aftonbladets uppgifter har en person gripits
Händelsen utreds som mordförsök. Polisen skriver på sin hemsida att utredningsarbetet pågår med bland annat spårsäkring och att prata med vittnen.

Artikeln uppdateras. Vet du mer, har du sett något? Hör av dig till lokaltidningen på: tips@sjostadsbladet

Text: Redaktionen – Sjöstadsbladet


Andra läste också