Folksam förvärvar Påsen 7 i Hammarby Sjöstad


Folksam meddelar att Folksam Liv har förvärvat tomträtten i fastigheten Påsen 7 i Hammarby Sjöstad i Stockholm för 705 miljoner kronor. Den uthyrbara arean är drygt 7 500 kvadratmeter och tillträdet sker den 30 september 2022.

Säljare av tomträtten är Svenska Hus. Förvärvet sker enligt Folksam som en del i Folksamgruppens strategi att öka andelen fastigheter i kapitalportföljen för att kunna ge kunderna en bra avkastning på sina pensionspengar.

— Vi fortsätter vår lönsamma expansion av fastighetsportföljen. I tider av marknadsoro känns det väldigt bra att kunna förvärva ett stabilt förvaltningsobjekt med moderna och flexibla kontorslokaler, uthyrda till Stockholm Stad på ett långt hyresavtal. Byggnaden ligger dessutom på en av våra kärnmarknader i Stockholm, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

I och med denna affär har Folksamgruppen de senaste åren köpt fastigheter till den direktägda portföljen för nästan 24 miljarder kronor. Folksam deklarerar att man avser att vara den största investeraren i kontorssegmentet med fokus på kontorsfastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen, och nu siktar på att växa ytterligare framöver.

Södermalms Stadsdelsförvaltning är stor hyresgäst i fastigheten som ligger på på Virkesvägen 3. Hyreskontraktet om 6.800 kvm tecknades i slutet av 2019 och var den elfte största i Sverige under det året, enligt FV:s statistik.

LÄS OCKSÅ: Fabege förvärvar i Hammarby Sjöstad


Andra läste också