Hammarbybacken Öppnar för Säsongen


Vintern har gjort tidig entré i fjällen, där skidåkningen i Sälen och Vemdalen har pågått sedan höstlovet. Den ihållande kylan, tillsammans med rikligt med natursnö i huvudstaden, har skapat närmast optimala förutsättningar för snöproduktion.

Skistar skylt i Hammarbybacken
Hammarbybacken i Hammarby Sjöstad

Nu meddelar SkiStar, det ledande fjällturismbolaget i Skandinavien, att Hammarby Sjöstad, Hammarbybacken öppnar för säsongen lördagen den 16 december.

– Det är glädjande att även Stockholm har fått tillräckligt med snö så att vi kan dra igång Hammarbybacken för vinterns första åk redan nu. Det innebär att vi från och med den 16 december har öppet på alla våra sex destinationer, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör på SkiStar.

Skidåkning mitt i Hammarby Sjöstad från den 16 december

SkiStars arena Hammarbybacken, mitt i Stockholm, är en betydelsefull plats för många unga året runt. Under vintern arrangeras flera ”Alla på snö”-dagar för fjärdeklassare i Stockholmsregionens kommuner i samarbete med Svenska skidförbundet.

– Vi har nu kunnat öppna Hammarbybacken i december de senaste tre åren, och det betyder mycket för oss att kunna erbjuda tidiga och många aktivitetsdagar i huvudstaden, avslutar Niclas Sjögren Berg, operationell direktör på SkiStar.

Hammarbybacken i Hammarby Sjöstad

Hammarbybackens öppettider:
Mån-fre 15.00-21.00
Lör-sön 10.00-17.00
22/12-7/1: kl.10.00-17.00
Julafton: stängt
Juldagen: 10-15
Nyårsafton & nyårsdagen 10.00-15.00
Sportlov v.9 (24/2-3/3)
10.00-17.00

Text: Redaktionen – Sjöstadsbladet


Andra läste också