Ung pojke död efter knivdåd i Hammarby Sjöstad


En pojke i 15-årsåldern hittades svårt skadad i Hammarby Sjöstad natten mot lördag. Han dog senare av sina skador. En tonårig pojke greps på lördagsförmiddagen och misstänks nu för mord

Stort polispådrag i Hammarby Sjöstad
Polisen grep en person i Hammarby Sjöstad.

Polisen har gripit en tonårspojke misstänkt för brottet. Pojken var elev på Sjöstadsskolan som ligger precis vid brottsplatsen.

Det var strax efter elva tiden på fredagskvällen som larmet kom in till polisen som skickade en stor insats till Lumaparken i Hammarby Sjöstad.

– Det har varit flera ungdomar på plats under natten som bevittnade ett bråk mellan de här två individerna”, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

LÄS OCKSÅ: Två män gripna i Hammarby Sjöstad

– Det gäller en pojke i 15-årsåldern som hittats svårt skadad av allmänheten, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Minnesplats vid Lumapark i Hammarby Sjöstad.

Pojken hade blivit knivhuggen och dog av sina skador, meddelar polisen på lördagen. Anhöriga är underrättade.

LÄS OCKSÅ: Ungdomar kastade smällare mot hus och bilar i Hammarby Sjöstad

Polisen spärrade under fredagen av ett stort område, däribland i närheten av tvärbanan, och pratade med ett flertal personer på platsen. Där fanns många andra ungdomar som har kunnat berätta om ett bråk som uppstod innan pojken hittades svårt skadad.

– Förhören har gett en lägesbild av hur situationen uppstod på plats. Däremot har vi inte en motivbild eller hela förloppet, men det ger vissa pusselbitar, säger Rebecca Landberg, Stockholmspolisens presstalesperson på lördagen.

Den mordmisstänkte, en pojke mellan 15 och 18 år, greps på lördagsförmiddagen.


Andra läste också