Han blir ny rektor på Sjöstadsskolan i Hammarby Sjöstad


Partow Khademi är ny rektor i Hammarby Sjöstad. Han har gått i skola i fyra olika länder, kom till Sverige som 21-åring, läste SFI och blev sedan lärare och skolledare.

Sjöstadskolan Hammarby Sjöstad 2023
Sjöstadskolan Hammarby Sjöstad. Foto: Kirsti Ringhög.

Sjöstadsskolan i Hammarby Sjöstad är en av Stockholms största skolor sett till antal elever och skolformer.

– Här finns elever i både grundskola och grundsärskola. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla elever och medarbetare i Hammarby sjöstad, säger Partow Khademi.  

Partow Khademi har arbetat på skolor i olika delar av Stockholm och tycker att det är roligt att kunna vara en representant för Stockholms stad i såväl innerstadsdelar som i utkanterna av staden. Han har bland annat varit biträdande rektor på Katarina södra skola och biträdande enhetschef på Språkcentrum. Partow Khademi har också varit utredare på Skolinspektionen. Närmast kommer han från en tjänst som rektor på Maltesholmsskolan.

– När jag slutade på Maltesholmsskolan fick jag ett tack-kort från personalen. Adjektiven var något motsägelsefulla. De beskrev mig både som lyhörd, påläst, pratig och sträng. Man måste ha en salig blandning av olika egenskaper när man är rektor.

Mormor var rektor i Iran 

Partow Khademi flyttade till Sverige vid 21 års ålder. Som barn gick han i skola i fyra olika länder. Iran, Storbritannien, Chile och USA.

– Tack vare mina äventyrslystna föräldrar exponerades jag för olika skolsystem, kulturer och språk. Det blev naturligt för mig att bli lärare i språk och humanistiska ämnen. Dessutom var min mormor rektor på en flickskola i Iran i början av 1930-talet. Att vara rektor finns kanske i generna någonstans.


Andra läste också