Läckra jordgubbar i Sjöstan


Sjöstadsbladet träffar Samir 24 år i Hammarby Sjöstad. Intervjun genomförs på en restaurang i sjöstan. Utanför kastar de gröna bladen från träden sina skuggor mot restaurangens spegelblanka fönster. Här inne i den närmast fullsatta restaurangen är stämningen hög. En blandning av stammisar och förstagångsbesökare. Det märks att Samir trivs i Hammarby Sjöstad. 

Samir har flera års erfarenhet inom branschen. Med varumärket Strawbee saluför han inte enbart jordgubbar utan också andra bär och frukter, här hittar vi även pakistanska mango. Den Pakistanska mangon är lite mer avlång och gulare i skalet, lite som en mindre papaya. Fantastiskt len i smaken och supersöt. Dyrare än vanlig mango, men värt det. Strawbee hittar du utanför Coop Konsum och ICA Supermarket i Hammarby Sjöstad.

– Att få bedriva försäljning av jordgubbar och andra bär i Hammarby Sjöstad är en dröm som gått i uppfyllelse. Med vårt fina jordgubbsstånd och våra färgglada och goda bär vill vi bidra till den starka sommarkänslan i Sjöstan. Vi är stolta att kunna erbjuda bär av högsta kvalitet och strävar alltid efter att överträffa Sjöstadsbornas förväntningar., säger Samir.

Till midsommar vill de flesta servera svenska jordgubbar. Men hur kan man vara säker på att gubbarna är odlade i Sverige? 

– Vi tycker att det är självklart att våra kunder ska veta var de bär som de köper av oss är odlade och därför hittar de alltid odlarens IP-nummer på varje ask, säger Samir. För ungdomar ges en möjlighet att prova på att komma in i arbetslivet och bli en del av ett sammansvetsat team med humor och laganda.

Efter midsommarveckan körde man en drive där man bland annat sålde Svenska jordgubbar för endast 25 kronor asken. Vi ville helt enkelt ge något tillbaka till Hammarby Sjöstad.

Emma, 20 år gammal, stortrivs på jobbet. Det är Emma som vi ser står utanför Coop Konsum och varje dag. Emma berätta;

– Vi har en stark Vi-känsla i teamet där vi stöttar och peppar varandra och det är roligt att få möta kunder varje dag.

Vi på Sjöstadsbladet köpte med två askar jordgubbar för provsmakning. Det var inte enbart för det läckra utseendet eller bärets konsistensen utan för bärets generös sötma och bärsmak som hänger kvar i gommen, som gör att vi kommer besöka dem igen.


Andra läste också