Gängmedlem skjuten misstänktes för inblandning i mordet i Hammarby Sjöstad


På juldagen sköts en man i 30-årsåldern till döds i Rinkeby, efter att skytten väntat utanför en lägenhet i området och träffat mannen med flera skott i huvudet och kroppen.

Mannen avled senare på kvällen och är enligt uppgifter en välkänd gängmedlem med kopplingar till det så kallade “Dödspatrull” gänget.

Nils “Einár” Grönberg i Hammarby Sjöstad.

Han har även varit skäligen misstänkt för inblandning i mordet på Nils “Einár” Grönberg i Hammarby Sjöstad, skriver kvällstidningen Aftonbladet.

“Han levde på lånad tid…”

Mannen i fråga ska ha varit med Einár och en annan känd rappare i cykelrummet i Hammarby Sjöstad i samband med mordet, och misstänks att ha “golat” på den unga rapstjärnan Nils “Einár” Grönberg.

Mannen har även varit involverad i flera andra uppmärksammade grova brottsfall den senaste tiden och varit en ökänd profil i kriminella kretsar med många fiender, enligt flera källor till media.

Efter att dödsfallet bekräftades på annandagen har polisen, enligt kvällstidningen Expressen, gjort husrannsakan hemma hos mannen och där påträffat stora mängder guld och värdesaker för miljontals kronor.

– Vilka konsekvenser den här dödsskjutningen har för området återstår att se, säger lokalpolisområdeschef Anders Djurestad till tidningen.

I dagsläget finns ingen misstänkt för mordet på juldagen eller på Nils “Einár” Grönberg. Polisen befarar även att viktiga upplysningar nu gått förlorade om mordet på den unga rapparen i oktober 2021.


Andra läste också