Trender för våra fyrbenta vänner


Finns det mode och trender för våra fyrfota vänner? Absolut om du frågar Sjöstadsborna Melina Jagne som tillsammans med sin sambo David Åberg startat och driver Collar of Sweden på Hammarby Allé 12A. Företag är specialiserat på funktionella, trendiga koppel och halsband av hög kvalitet till vår fyrbenta vänner.

Hur länge har ni funnits och när flyttade ni till nuvarande lokaler?
Vi startade företaget i augusti 2018 och flyttade in i Sthlm New 01 för ganska exakt ett år sedan (Maj 2021). Innan flytten hade vi lager och packade alla beställningar från våran lägenhet i sjöstan.

Varför mode och trender för våra älskade fyrfota vänner?
Vi har själva 2 st hundar och varje gång vi skulle köpa nya halsband eller koppel så tyckte vi att utbudet av produkter i trendiga eller moderna färger och mönster saknades. Det var antingen väldigt maskulint eller feminint. Så då bestämde vi oss för att skapa hundaccessoarer som varje husse eller matte kan matcha med sin egna stil. Därför ville vi skapa kollektioner som följer dom senaste modetrenderna men även lite roligare halsband med tryck på. Vi har allt från halsband med bananer, pizza-slices eller sushibitar till mer klassiska färger som cognac, svart eller vitt med matchande spännen i guld eller silver.

Behöver man tänka på något särskilt när man köper hundhalsband?
Det är viktigt att hitta rätt passform för just din hund då alla raser skiljer sig väldigt mycket i storlek och kroppsform. När vi tagit fram våra produkter har vi haft både design, funktion och ergonomi i åtanke. Därför har vi både breda och smala halsband i vårt sortiment där också dom smala halsbanden har en lite bredare del över halsen, allt för att göra dom så ergonomiska som möjligt för hunden.

Och själva kopplet vad gäller?
Just för själva kopplen har vi gjort så dom ska matcha med halsbanden, vilket gör att du kan köpa ett helt matchande set, halsband, koppel, bajsbåsehållare och en graverad namnbricka allt i samma färg och stil.

Design berätta hur går funderingarna här? Finns det trender?
Vi jobbar med cirka fyra kollektioner om året och låter oss inspireras av trender inom mode, hem & inredning men även dom senaste mat-trenderna. Nu till sommaren kommer vi bland annat lansera ett ”gelato” halsband, men det kommer även två trendiga modefärger, pastellgrön och neonblått.

Besök dem på plats:
Hammarby Allé 12A (i bottenplan av nya skyskrapan).


Andra läste också