MAX lanserar Chili BBQ Bearnaise på menyn


Nu gör Chili BBQ Bearnaise entré på MAX meny – en kryddig nyhet med smak av rökig BBQ-steak sauce och het chilibearnaise. Kombinera den smakrika burgaren tillsammans med Sweet Potato Fries och chilibearnaisedip eller maxade tillbehöret Chili Bearnaise Fries. Den nya burgaren serveras från den 20 oktober i Hammarby Sjöstad och går att få med svenskt nötkött eller Grand Chicken, Plant Beef eller Grilloumi.

Bearnaisesås som har anor från Frankrike långt tillbaka i tiden är en omåttligt populär sås hos svenskarna. När Livsmedelsverket tidigare undersökte Sveriges mest populära livsmedel så hamnade bearnaise på tionde plats där listan toppades av pizza och köttfärssås. Såsen går att variera på många sätt, att tillsätta hetta i form av chili är varianten som används i nya burgaren och som balanserar upp smakerna väldigt fint.

LÄS OCKSÅ: MAX lanserar ny meny av kycklingburgare

– Den nya burgaren är en smakbomb med den kryddiga BBQ-såsen tillsammans med den heta och krämiga chilibearnaisen. Bearnaise passar till det mesta, jag förstår verkligen att det är svenskarnas favoritsås. Den rökiga burgaren är grym tillsammans med våra krispiga Sweet Potato Fries som kompletterar smakbilden för en autentisk BBQ-upplevelse säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Nya Chili BBQ Bearnaise är mycket smak mellan två nyrostade sesambröd. Från klassiska ingredienser som cheddarost, krispiga pickles och isbergssallad, till goda utropstecken som rökig BBQ-steak sauce, frasiga lökringar och chilibearnaise. En burgare du kan få med Plant Beef, Grilloumi®, svensk friterad kyckling eller nötkött. Väljer man det senare får man även knaprigt bacon på, som pricken över i.

– Jag personligen älskar såser, bea framför allt men även BBQ-sås, och när man kombinerar dessa så blir det kärlek på riktigt. Jag älskar den nya burgaren som våra kockar Jonas och Linus tagit fram, en burgare helt i min smak! Jag är otroligt stolt över att MAX ständigt hittar nya smakkombinationer. Vi är alltid intresserade och lyhörda för vad våra gäster vill ha samtidigt som vi vill testa nytt och vara innovativa och vi ser en stor efterfrågan av fler smakalternativ, berättar Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.  

Earth Hour uppmärksammas hos MAX i Hammarby Sjöstad
MAX i Hammarby Sjöstad

Som speciellt tillbehör till den nya burgaren lanseras Chili Bearnaise Fries som serveras i en kartong med Crispy Fries i botten och som toppas med chilibearnaise, smält cheddardip, picklad rödlök och jalapeños.

MAX har även valt att behålla Lyxshake Hjortron och Lyxshake Banana Split som lanserades tidigare under hösten. De två smakerna har varit mycket omtyckta och smakerna finns kvar på menyn några månader till.

Chili BBQ Bearnaise och Chili Bearnaise Fries lanseras och finns på samtliga MAX-restauranger från den 20 oktober.


Andra läste också