Crispy Pizza Bistro öppnar upp i Hammarby Sjöstad


Intervjun med grundaren av Crispy Pizza Bistro, Henrik Salén och franchisingtagare Ali Nemati genomförs på restaurangen i Hammarby Sjöstad. Utanför strosar sjöstadsbor som stannar upp och nyfiket läser om vad som ska öppna. Här inne är det full verksamhet med renovering och ombyggnad av restaurangen.

I mitten av april är det tänkt man öppnar Crispy Pizza Bistro restaurang i Hammarby Sjöstad (tidigare Sibylla) på Hammarby Allé 151.Här kommer det dagligen serveras kvalitetspizzor, grymma burgare, flatbreads, chicken wings, sallader, etcetera och goda drycker. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Efterfrågan på lite finare pizza med moderna toppings och ett kvalitativt råvarutänk? Ja – just det behovet tyckte sig Henrik Salén se saknas resten är historia. Crispy Pizza Bistro finns sedan tidigare i Vasastan, Södermalm och Kvarnholmen. Nu är det dags för restaurang fyra att öppna upp i Hammarby Sjöstad.

Crispy Pizza Bistro är ett modernt svenskt pizzakoncept. Här serverar man kvalitetspizzor, grymma burgare, flatbreads, chicken wings och fräscha sallader. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Det är Franchisingtagare Ali Nemati som kommer driva Crispy Pizza Bistro centralt belägen i Hammarby Sjöstad på adressen Hammarby Allé 151. (tidigare Sibylla).

Är det en dröm som gått i uppfyllelse?
– Helt klart ! Att kunna erbjuda något utöver det vanliga som jag älskar själv (är stammis på Kvarnholmen sedan 2 år tillbaka) att få erbjuda det bästa i matväg i en avslappnad miljö tillsammans med kanske en god öl från Kvarnholmen, där folk mår bra helt enkelt har alltid varit en dröm för mig, säger Ali Nemati.

– Både jag och Ali gillar området väldigt mycket. Det finns en skön vibe, samt att Sjöstadens demografi och läge passar Crispy’s affärsmodell. Båda jag och Ali bor mycket nära och känner väl till sjöstan.

– Pizzorna är supertunna och krispiga, men framförallt så är de överlägsna i smak. Vi använder oss enbart av ekologiskt svenskt mjöl, kött från svenska gårdar, och andra högkvalitativa råvaror som höjer pizzorna och burgarna till en helt ny nivå. ”The Crispy Way,” säger Henrik Salén.

”Med mottot Sharing is caring uppmuntras gäster att dela på någon eller några av de närmare 20 stycken pizzor som finns på menyn.”

– Människor behöver alltid äta mat och vi har skiftat fokus till take away och utkörning under pandemin. Det har gått över förväntan och vi har klarat oss väldigt bra jämfört med många andra restauranger. När pandemin är över tror vi det kommer bli en fantastisk rekyl då folk vill umgås, äta, dricka och njuta lite extra av livet. Då är vi redo!
– Jag håller med Henrik! Även under pandemin så har folk unnat sig det lilla extra när tillfället har getts och Crispy har verkligen det lilla extra och lite till, säger Ali Nemati.

Det blir 25 sittplatser i restaurangen och 30 platser på uteserveringen som hör till. Ali Nemati räknar med att öppna Crispy Pizza Bistro i mitten av april.

– Vi strävar efter att enbart använda oss utav svenska och ekologiska produkter. Vi är inte där ännu, men vi jobbar på det. Tavastboda Gårdsslakteri på Värmdö levererar köttet till våra burgare. Köttet är av högsta kvalitét och är från Stockholms skärgård och sjö- nära kommuner. Vi använder oss enbart av kött och kyckling som kommer från Sverige. Pizzadegen görs på ekologiskt mjöl och är från Saltå Kvarn utanför Järna, säger Henrik Salén.

Utkörning sker via Foodora och Uber Eats man kan även beställa via deras egen app.

FAKTA

Crispy Pizza Bistro´s nyskapande och innovativa smaker särskiljer dem från de övriga restaurangerna inom branschen. Pulled pork, flankstek bulgogi, gochujang mayo, chimichurri, tryffel, getost, honung och pinjenötter är bara ett fåtal av de smaker de har att erbjuda. Självklart har de även klassiska pizzor.

Lokalen är modern, rå och rustik. Det matta svarta innertaket, de vita väggarna och det gråa betonggolvet sätter grunden till The Crispy Design Concept. Gästerna sitter vid rustika träbord, grova träbänkar och gammeldags plåtstolar. Kundupplevelsen fullbordas med att inreda restaurangerna med originella och dekorativa detaljer.

Till maten kan gästerna välja mellan olika svenska hantverksöl, läsk, juicer och noga utvalda viner.

Självklart följer Crispy Pizza Bistro Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Intervjun i Hammarby Sjöstads lokaltidning Sjöstadsbladet.


Andra läste också