Magnus Johanssons Bageri och Konditori + Eaterygruppen = sant


I dag blev det klart att prisbelönta Magnus Johanssons Bageri och Konditori går samman med mat- och mötesaktören Eaterygruppen. Samgåendet är en del i en större gemensam satsning på att utveckla bageri, konditori- samt glass- och konfektyrverksamheten ytterligare i de båda företagen.

Magnus Johanssons Bageri och Konditori.

 – Såväl vi på Magnus Johanssons Bageri och Konditori som ledningen för Eaterygruppen gillar utveckling. Tillsammans skapar vi nu förutsättningar för att fortsätta utvecklas som hantverksbageri, där innovation, högsta kvalitet på råvaror, visuellt iögonfallande och en kundupplevelse utöver det vanliga fortsätter att stå i fokus. Det är otroligt viktigt för mig. säger Magnus Johansson. 

LÄS OCKSÅ: Magnus Johansson i exklusivt gästspel på Urban Deli Sickla Köpkvarter

Magnus Johansson blir kvar som verksamhetschef och får nu ansvar för hela Eaterys bageriverksamhet tillsammans med Linda Nordbäck-Johansson. Alexander Koch, som ansvarat för bageriverksamheten Eatery Bakery, blir en del av ledningen i den gemensamma verksamheten.

– Magnus Johansson är en av Sveriges mest hjärtliga, välrenommerade och prisbelönta konditorer. Tillsammans ska vi nu, förutom att utveckla verksamheten och erbjudandet i Hammarby Sjöstad, även bygga ett större bageri på en ny spännande plats i Stockholmsområdet. Vi är just nu i slutförhandling kring detta. Vi ser stora möjligheter tillsammans, säger Anna Bengtsson, vice VD på Eaterygruppen.

Ambitionen är att samgåendet ska leda till fortsatt utveckling av produkterna och att fler kunder får möjligheten att ta del av hantverksmässiga bakverk, konfektyrer och glass där ekologiska, hållbara och närodlade produkter har en central plats i allt som produceras. Till hösten är förhoppningen att delar av sortimentet kommer att finnas ute på Eaterys restauranger i ett s.k., ”shop in shop” upplägg.


Andra läste också