Restaurang och butiksdöden i Hammarby Sjöstad


Går det att bedriva en rörelse i Hammarby Sjöstad? Och om du svarar ja på frågan. Då kanske du är sugen på att ta över en restaurang eller ett gym i Hammarby Sjöstad? Då finns flera möjligheter just nu. Flera restauranger i Hammarby Sjöstad och butiker tillhör det som är till salu.

Restaurang Finefood till salu, ligger på Hammarby allé 62. Annonsen om försäljning kom ut den 25 april och verksamheten beskrivs med orden:

Mycket populär Café/ Restaurang med det kanske bästa läget i Hammarby Sjöstad. Välplanerad lokal med fönster och uteservering som vetter mot livliga Lumaparken. Verksamheten har haft en stabil omsättning under flera år med mycket god lönsamhet.

PRIS: 4 500 000 kronor. LÄNK till annonsen: Finefood till SALU

Esso Italian bistro ligger på Lugnets allé 56, vid Lugnets skola. Annonsen om försäljning kom ut den 18 mars och verksamheten beskrivs med orden:

“I Hammarby Sjöstad säljer vi nu en cafélokal med enklare matlagning. Idag säljer man medelhavsinspirerad mat. I området finns det mycket kontor etc så att öppna för lunch kan vara bra för en driven krögare.”

PRIS: 1 500 000 kronor. LÄNK till annonsen: Esso Italian bistro – Till SALU

Även Delibutik och bistro till salu. Annons för verksamheten ligger ute sedan 15 mars på Blocket. “Delibutik & Bistro på AAA-läge i hörnlokal”, påtalar annonsen och verksamheten beskrivs med orden:

” På ett fantastiskt läge vid både Systembolaget, Tvärbanan och COOP ligger denna mycket fina deli / bistro.”    

Det handlar om Mellqvist & Jung som ligger på Hammarby allé 130. Mellqvist & Jung öppnade i slutet av 2020.

PRIS: 3 000 000 kronor. LÄNK till annonsen: Mellqvist & Jung – Till SALU

Restaurang Oreo – Ωreo, på Lugnets allé 67 till salu. Annons för verksamheten ligger ute sedan 14 mars på Blocket. Verksamheten beskrivs med orden:

”Restaurang med mycket bra läge på huvudgatan i Hammarby Sjöstad. Restaurangen är i mycket gott skick. Fullt utrustat kök med möjlighet till stadsgas.Idag drivs restaurangen endast på kvällstid 17:00-22:00 med en omsättning på ca 2,8 milj. Ej Indisk, kebab eller pizza .”

PRIS: 1 550 000 kronor. LÄNK till annonsen: Restaurang Oreo – Ωreo – Till SALU

Socialen Bar i Hammarby Sjöstad.

Även en bar är till salu. Annons för verksamheten ligger ute sedan 11 mars på Blocket. “Charmig kvartersbar med solläge i Hammarby Sjöstad”, påtalar annonsen och verksamheten beskrivs med orden:

”Tillfälle att överta ett charmigt guldkorn i Hammarby Sjöstad, nära Skanstullsbron. Bedrivs idag som en kvartersbar/ krog med viss matservering. Quizkvällar, spelkvällar mm. Verksamheten är lättskött. I dagsläget stängt på söndagar och måndagar som då ofta abboneras av större sällskap. Öppettiderna är nu 15-01, men skulle med fördel kunna öppnas upp för luncher. Beläget i ett bostadsområde med mycket företag i närområdet och människor som promenerar till och från söder. Sjöstaden Skybar, höghus med många företag, tvärs över gatan. Ny tunnelbanestation, Mårtensdal, öppnas nära inom kort. När Corona restriktionerna släppte så ligger omsättningen på ca 95 000:- / veckan.”    

Det handlar om Socialen Bar som ligger på Hammarby allé 9a. Socialen Bar öppnade i slutet av 2020 och hette då Na9jn.

PRIS: 1 850 000 kronor. LÄNK till annonsen: Socialen Bar – Till SALU

På Skeppsmäklargatan 7 i Hammarby Sjöstad ligger den veganska restaurangen Fröjdas som legat ute till försäljning ett tag. Restaurangen beskrivs ha “stor utvecklingspotential om man vill utöka verksamheten med lunch och café.”

Verksamheten beskrivs med orden:

”Köket är stort och rustat med dubbla ugnar, salamander, spis, stekbord, stor kyl, dubbla frysar  mm. Exklusivt porslin från Ståhl och vackra vinglas.  Övervåningen har två rejäla omklädningsrum och stora ytor för privata fester eller till uthyrning för annan verksamhet.”

PRIS: 1 600 000 kronor. LÄNK till annonsen: Fröjdas – Till SALU

Boule & Berså vid Hammarbykanal.

Under Danvikstullsbron längs med Hammarbykanalens utlopp ligger Boule & Berså, en 250 meter lång servering som nu är till salu. Annons för verksamheten ligger ute hos Nextor. “Stor välbesökt sommarservering.”, påtalar annonsen och verksamheten beskrivs med orden:

”Ligger utmed kajen med härlig utsikt mot Stockholms inlopp, med Djurgården och Gröna Lund på andra sidan. Kök, ekonomibyggnad, lager m.m. är inrett i containrar. Mat och dryck beställs vid en bardisk i form av självservering. Stor uteservering utmed kajen + 20 boulebanor.”    

PRIS: 10 700 000 kronor. LÄNK till annonsen: Boule & Berså – Till SALU

På Hammarby allé 98 i Hammarby Sjöstad ligger ett gym som heter Aktiv Kvinna som ligger ute till försäljning.

Verksamheten beskrivs med orden:

”På huvudgata i växande Hammarby Sjöstad ligger detta tjejgym samt behandlingsverksamhet i en mycket trevlig och ljus lokal. Lokalen är 264 kvm i två plan med stora fönster mot gatan med en höjd av 5,20 m där övre plan är ett s k entresolplan. Takhöjden på gatuplan är 2,60 m förutom delen närmast fönster som har full takhöjd 5,20 m. Lokalen är utrustad med inpasseringssystem för medlemmarna samt porttelefon för behandlingskunder. Gymmet är i nuläget bemannat ca 36 timmar per vecka.”

PRIS: 560 000 kronor. LÄNK till annonsen: Aktiv Kvinna – Till SALU


Andra läste också