SOVA fortsätter utveckla butiker för en ännu bättre kundupplevelse


Sängvaruhuset SOVA fortsätter rulla ut sitt nya butikskoncept och nu är det butiken i Sickla som byter både lokal och interiör. Fortfarande i Sickla Galleria, men i en annan del. Kunderna ska inspireras och kunna utforska sortimentet i en butik som är ljus och luftig med stora glaspartier, samt inredd i sobra, jordiga färger och med inslag av materialval som till exempel valnöt och granitkeramik.

– Inbjudande butiker där våra kunder kan prova olika sängar i lugn och ro är en central del i vårt erbjudande, säger Johan Forssman, VD på Sängvaruhuset SOVA.

– En väl fungerande e-handel är viktig, men när det kommer till att köpa ny säng så vill många kunder kunna prova och känna efter i en trevlig miljö, och få lite råd och tips på vägen av någon som kan sina saker. Sängen är den möbel vi använder överlägset mest, sett till antalet timmar, och även den möbel som kan ha en direkt inverkan på hur vi sover och därmed mår. Det är en viktig investering i din sömn och din hälsa och därmed ett stort beslut, fortsätter han.

Sedan tidigare har SOVAs Stockholmsbutik på Kungsgatan samt nyöppnade SOVA på Sankt Eriksgatan inretts enligt det nya konceptet som tagits fram, och de positiva reaktionerna har varit många. Kunder uppskattar de olika aktivitetsytorna som finns i butiken och den lågmälda stilen som andas kvalité och hotellkänsla, snarare än stora prisskyltar som konkurrerar om uppmärksamheten. Det ska vara lätt att hitta, med en samlad yta för sängtillbehör som täcken, kuddar etc i mitten av butiken och sedan egna rum för varje sängleverantör med deras sortiment.

I SOVA-butiken i Sickla, som är på 500 kvm, finns både ramsängar, kontinentalsängar samt ställbara sängar i olika storlekar, från Hästens, Carpe Diem, Jensen, Tempur, Ekens, Viking och 27SJU. Samt självklart också en egen avdelning med brett utbud av täcken, kuddar, bäddlinne och sovrumsinredning från bl.a Engmo Dun, Lexington, Mille Notti, Tempur, Carpe Diem, Himla, Ogland, Linum, Gripsholm och Norsk Dun, Mavis och Maze.


Andra läste också