Tareq Taylor Inleder Smakfullt Samarbete med Sjöstadsgruppen i Hammarby Sjöstad


Sveriges gastronomiska scen får en smakrik uppgradering när Tareq Taylor, känd som en av landets främsta kockar och TV-personligheter, tar rollen som matinspiratör hos Sjöstadsgruppen. Efter att ha lämnat Malmö bakom sig för den pulserande matstaden Stockholm, öppnar Tareq nu dörrarna till en kreativ kulinarisk värld, där samarbetet med Sjöstadsgruppen kommer att ge restauranggästerna både aha-upplevelser och bekanta smaker.

Sjöstaden Skybar

Sveriges matvärld får en smakfull makeover när Tareq Taylor tar på sig titeln som matinspiratör hos Sjöstadsgruppen, en gastronomisk kraft som driver krogarna Sjöstaden Skybar, Restaurang Himlen och Restaurang Göteborg. Efter att ha lämnat södern för Stockholms kullerstensgator tar Taylor sikte på att öppna upp nya kreativa kulinariska horisonter under 2024.

Att vara matinspiratör, enligt Taylor själv, innebär att dela och skapa kreativa tankar tillsammans med andra, oavsett om man är en professionell kock eller en entusiastisk hemmakock. ”Det finns alltid ett konstant behov av att få in nya tankar och synsätt,” säger Taylor och betonar vikten av att utveckla matidéer i samarbete med de skickliga matkreatörerna inom Sjöstadsgruppen.

Restaurang Göteborg med Hammarbybacken bakom
Restaurang Göteborg – Foto: Kirsti Ringbom

Restauranggästerna kan förvänta sig en bredd av smaker när Tareq Taylor sätter sin prägel på Sjöstadsgruppens krogar. Från klassisk matlagning och husmanskost till influenser från Nord- och Sydamerika, södra Europa och Mellanöstern, kommer Taylor att utforska och blanda olika kök. Han planerar även att presentera signaturmenyer som bjuder på både överraskande smakupplevelser och mat med hög igenkänning.

Valet av Sjöstadsgruppen som samarbetspartner i Stockholm är inte slumpmässigt. Under pandemin samarbetade Taylor med grundaren av Sjöstadsgruppen, Niklas Ahlbom, och tillsammans drev de rörelsen ”Tillsammans Ur Krisen”, vilket skapade en stark koppling mellan dem. ”Vi har gjort mycket tillsammans för att höja medvetenheten om krogbranschen bland politiker,” säger Taylor. Nu, när han har gjort flytten till Stockholm, vill han fortsätta samarbetet med fokus på matinspiration och kreativitet.

Samtidigt som Tareq Taylor tar rollen som matinspiratör för Sjöstadsgruppen i Stockholm, kommer han även att fortsätta driva sin egen restaurang, Kockeriet, i Malmö samt andra verksamheter runtom i landet.

För den som älskar god mat och spännande smakupplevelser kommer samarbetet mellan Tareq Taylor och Sjöstadsgruppen vara ett kulinariskt äventyr att se fram emot under 2024.

Text: Charlotte Lindmark – Sjöstadsbladet


Andra läste också