Namaskaar i Hammarby Sjöstad: En Smakresa till Indien vid Fönstret


Sjöstadsbladet fick en smakupplevelse utöver det vanliga på den indiska pärlan, Namaskaar i Hammarby Sjöstad. Med ett bord vid fönstret och en fräsch atmosfär satte vi oss för att utforska det omfattande smaklandskapet. Här är vårt omdöme om denna kulinariska resa.

En inbjudande atmosfär mötte oss när vi steg in på Namaskaar, och den första glädjande överraskningen var det perfekta bordet vid fönstret. Restaurangen avspeglade renhet och ordning, vilket direkt gav en positiv inramning för kvällen.

Restaurang Namskaar i Hammarby Sjöstad

Till förrätt valde vi Chicken Pakora (79:-), där marinade kycklingfiléer panerade i kikärtsmjöl och friterade presenterades på en salladsbädd med myntasås. Varje tugga var en explosion av kryddor och texturer, och den fräscha myntasåsen kompletterade perfekt.

Prawn Pakora (109:-) erbjöd stora tigreräkor i samma krispiga kikärtsmjölspanering, serverade på en salladsbädd med samma ljuvliga myntasås. Den perfekta kombinationen av krispighet och saftighet gjorde dessa rätter till en höjdpunkt.

Restaurang Namskaar i Hammarby Sjöstad

På servitörens rekommendation valde vi till huvudrätten Garlic Chili Chicken (195:-), en kycklingfilé med chili-pickles, lök, vitlök, ingefära och garlic-pickles. Rätten garnerades med färsk koriander och citron. Vi valde den starka varianten med kyckling, och det var verkligen en smakexplosion. Köttet smälte i gommen, och den välbalanserade kryddningen av paprika och chili gav en perfekt hetta. Garnityren av färsk koriander, citron och ingefära var pricken över i:et.

Sammanfattningsvis kan vi varmt rekommendera Namaskaar. Maten är en fest för smaklökarna, och upplevelsen från atmosfären till varje noga utvald krydda gör detta till ett ställe att återvända till. Namaskaar har verkligen lyckats ta med oss på en kulinarisk resa till Indien vid varje tugga.

Text: Charlotte Lindmark – Sjöstadsbladet


Andra läste också